DEBATT

Økende ulikhet

Det Norge vi er glade i

Økte forskjeller kan over tid føre til mer konflikt i et samfunn, og utfordrer det fellesskapet vi over lang tid har bygget opp. La oss heller snu utviklingen.

DRØMMER SEG LITT TILBAKE: Høyre anklager meg for å drømme meg tilbake til 60-tallet. På ett punkt gir jeg dem rett: Jeg drømmer meg helt klart tilbake dit da en toppleder i staten ikke tjente ti ganger så mye som de som gjorde den praktiske jobben, skriver Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Geir Dokken
DRØMMER SEG LITT TILBAKE: Høyre anklager meg for å drømme meg tilbake til 60-tallet. På ett punkt gir jeg dem rett: Jeg drømmer meg helt klart tilbake dit da en toppleder i staten ikke tjente ti ganger så mye som de som gjorde den praktiske jobben, skriver Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Geir Dokken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg blir ofte anklaget fra Høyre for å drømme meg tilbake til 60-tallet. Høyres anklager mot meg er såpass mange at det nesten blir vanskelig å holde oversikt. Men på ett punkt skal jeg gi Høyre rett: Jeg drømmer meg helt klart tilbake dit da en toppleder i staten ikke tjente ti ganger så mye som de som gjorde den praktiske jobben. Jeg mener bestemt at det samfunnet der direktørens barn og arbeiderens barn går i samme klasse, er bedre enn det samfunnet der direktøren og arbeideren lever i ulike virkeligheter.

Jeg ønsker å ta vare på det Norge vi er så glade i. Det Norge der det er små forskjeller. Små forskjeller mellom rik og fattig og bygd og by. Suksessen i den norske nasjonalstaten har nettopp vært vårt samhold og folkestyre. Vårt ønske om en positiv utvikling for hele Norge.

Om forskjellene øker, taper vi alle sammen.

Vi ser at Høyre- og Frp i regjering (Frp nå som støtteparti) har tatt stadig flere grep som øker forskjellene og som rammer arbeidsfolk i Norge.

Skatte- og avgiftspolitikken er et godt eksempel. Høyre og Frp har ført en bevisst politikk for å øke avgiftene for vanlige folk. Faktisk økte avgiftene med hele 6,3 milliarder kroner som følge av statsbudsjettene som Høyre og Frp la fram sammen i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer