DEBATT

Pappapermisjon

Det skal bli enklere å være sammen med barna

Regjeringen vil sende ut et høringsnotat i løpet av høsten der vi fremmer forslag om fri utsettelse av foreldrepenger.

ENKLERE: Det er viktig at vi gjør det enklest mulig å ta ut foreldrepenger. Målet er å forbedre reglene om utsettelse, få en ordning som er enklere for foreldrene å forstå og enklere for Nav å forvalte, skriver Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ENKLERE: Det er viktig at vi gjør det enklest mulig å ta ut foreldrepenger. Målet er å forbedre reglene om utsettelse, få en ordning som er enklere for foreldrene å forstå og enklere for Nav å forvalte, skriver Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

På lederplass krever Dagbladet at jeg rydder opp for at fedre skal få være sammen med barna sine i en viktig periode av livet. Det kan jeg si med hånda på hjertet, at jeg prioriterer. Vi vil foreslå lovendringer slik at ingen fedre mister foreldrepenger fordi de har søkt om utsettelse for seint.

Vi vil sende ut et høringsnotat i løpet av høsten der vi fremmer forslag om fri utsettelse av foreldrepenger. Det betyr at regelen om sammenhengende uttak fjernes. Det vil gir foreldrene mer valgfrihet, ved muligheten til å utsette foreldrepengene som de ønsker fram til barnet fyller tre år.

Vi vil endre slik at foreldre kan utsette uttaket uavhengig av hva de gjør under utsettelsen. For i dag kan foreldrepengene utsettes ved heltidsarbeid, men ikke ved deltidsarbeid. Foreldrepengene kan utsettes ved lovbestemt ferie, men ikke ved ferie utover det. Studier gir ikke adgang til utsettelse. Det vil vi også rydde opp i.

Alle familier er forskjellige og den enkelte familie vet selv best hva som er den beste løsningen for dem. Endringene vi nå varsler, vil gjøre det enklere og mer fleksibelt for familiene. Det viktigste for meg er at foreldrene får mest mulig tid med barna sine i en spesielt viktig periode i livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer