DEBATT

Corona og ensomhet

Det vil kreve mye

Regjeringen har satt i gang flere forskningsprosjekter som skal se på konsekvensene av stengingen av alt fra barnehage til universitet. Men vi vet allerede nå at mange har hatt det vanskelig.

FELLES ANSVAR - Det vil kreve mye å bøte på virkningene av krisen, men det er et felles ansvar å få det til, skriver kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FELLES ANSVAR - Det vil kreve mye å bøte på virkningene av krisen, men det er et felles ansvar å få det til, skriver kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De kortsiktige konsekvensene av koronautbruddet var brutale. Selv om det var riktig og nødvendig å sette samfunns- og arbeidslivet på nødbluss i vår, har det kostet dyrt. Nesten ingen sektor er uberørt, og noen må bruke lang tid for å stable seg på beina igjen.

Mange barn og unge har måtte betale en høy pris for tiden borte fra klasserommet eller læreplassen. For mange gikk læringen fint fra kjøkkenbordet. For andre var det krevende.

Etter et par måneder med lave smittetall, og det som har føltes som en tilnærmet normalsituasjon er smittetallene på vei opp igjen. Noen steder er hele trinn i karantene, noen steder innfører rødt lys i videregående og fagskolene, høyskolene og universitetene, særlig i de store byene er bedt om å begrense oppmøte på forelesninger.

Alt vi gjør nå er for å unngå at vi havner der vi var i mars.

Alle elever har både rett og krav på et godt utdanningstilbud selv om den siste perioden har vært annerledes. Men den ekstraordinære situasjonen har ikke vært like lett å håndtere for alle. Og for mange studenter har uker alene på studenthybelen vært krevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer