KOMMENTARER

Dette bærer ikke

Budsjettavtalen med Frp viser et regjeringsprosjekt som har mistet retning - og en pengegalopp i norsk politikk som er blitt skummel.

KJEFT Å FÅ: De var nettopp blitt enige, men Siv Jensen gikk likevel til frontalangrep på avtalepartnerne sine da budsjettenigheten ble presentert tirsdag kveld. Foto: NTB
KJEFT Å FÅ: De var nettopp blitt enige, men Siv Jensen gikk likevel til frontalangrep på avtalepartnerne sine da budsjettenigheten ble presentert tirsdag kveld. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når de avgjørende grepene i siste sving, mens landet er i en pandemi, handler om å kutte avgifter til alkohol, snus og sukkervarer, er det grunn til å stille spørsmål ved regjeringens prosjekt. Hva er det, egentlig?

Erna Solberg vil svare at det er å skape mer, og inkludere flere. Klimagassutslippene skal ned. Denne overordnede visjonen har Erna forsøkt å trekke med seg gjennom hele fire ulike regjeringskonstellasjoner bare i løpet av de tre siste åra. Det borgerlige flertallet har virkelig fått kjørt seg, og virker nå tappet for energi. Mindretallsregjeringen har god kontroll på styringen gjennom pandemien, men flertallsgrunnlaget – altså Frp – er hektet av og bare helt motvillig med på ferden.

Det ble usedvanlig tydelig under presentasjonen av budsjettenigheten tirsdag kveld i Stortingets vandrehall. Partiene hadde nettopp blitt enige, men Siv Jensen gikk til likevel til frontalangrep på avtalepartnerne sine, både for flyktningpolitikken, barnehagepolitikken og eldrepolitikken. Da Venstre og KrF skulle forsvare avtalen, var det vanskelig å oppfatte hva som var deres viktigste gjennomslag – det var jo først og fremst sakene Frp ikke hadde klart å rokke ved.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer