KOMMENTARER

Mistillit mot Lan Marie Nguyen Berg:

Dette er alvor

Rødt kan felle det rødgrønne byrådet og møte sterke reaksjoner hos egne velgere.

STØTTER MISTILLITSFORSLAGET: Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, redegjorde for pressen i detalj for hva Rødt mener Lan Marie Nguyen Berg burde gjort. Det handler i liten grad om budsjettsprekken for ny vannforsyning, men mye om byrådens forhold til bystyret. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STØTTER MISTILLITSFORSLAGET: Gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre, Eivor Evenrud, redegjorde for pressen i detalj for hva Rødt mener Lan Marie Nguyen Berg burde gjort. Det handler i liten grad om budsjettsprekken for ny vannforsyning, men mye om byrådens forhold til bystyret. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Krisen i Oslo er et faktum. Rødts gruppeleder Eivor Evenrud erklærte tirsdag klokka 12 at partiet ber byråd Lan Marie Nguyen Berg om å trekke seg, og at deres representanter ellers vil stemme for mistillit i bystyret i morgen. Dette betyr at det nå er et reelt flertall for Fremskrittspartiets mistillitsforslag. Situasjonen setter byrådsleder Raymond Johansen i en vanskelig knipe. Men den åpner også for en joker.

Jeg skrev i går at den letteste løsningen er at Berg selv velger å gå av. Det mener jeg fortsatt – men det vil Berg ikke gjøre. I dag har hun lagt ut nok et forsvar for seg selv på Facebook, der hun skriver at «jeg genuint mener jeg har håndtert saken på en god måte». Det er uklokt. Hvis saken skulle avgjøres av juss, kan det godt hende at Bergs manglende informasjon til bystyret ikke er brudd på informasjonsplikten. Byrådsleder Raymond Johansen har også full tillit til henne.

Men dette er politikk og ikke juss. Berg har håndtert saken på en slik måte at bystyret ikke har tillit til henne. Da hjelper det ikke å insistere på at hun ingenting galt har gjort.

Evenrud redegjorde for pressen i detalj for hva Rødt mener Berg burde gjort. Det handler i liten grad om budsjettsprekken for ny vannforsyning, men mye om byrådens forhold til bystyret. Dette er ikke første gang Berg får et mistillitsforslag mot seg og det er ikke første gang hun blir anklaget for å holde tilbake informasjon. Og på dette prosjektet har bystyret bedt spesielt om å bli holdt løpende orientert. Derfor mener Rødt at Berg burde fortalt de folkevalgte at det lå an til å bli store kostnadsoverskridelser, før tallene ble kontrollert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer