KOMMENTARER

Dette er bevisene

Jeg forstår aktors irritasjon.

AKTORS VERSJON: Først knuste Marit Formo Bertheussens troverdighet. Så etablerte hun motivet. Deretter gikk hun gjennom de omfattende tekniske bevisene.
AKTORS VERSJON: Først knuste Marit Formo Bertheussens troverdighet. Så etablerte hun motivet. Deretter gikk hun gjennom de omfattende tekniske bevisene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Indisier, har vi journalister skrevet og sagt om bevisførselen i saken mot Laila Bertheussen. Det har tydeligvis frustrert aktor Marit Formo. Hun har rett i at det ikke skilles mellom indisier og bevis i norsk rett. Formo har også rett i at det sjelden er én «rykende pistol», ett fellende bevis, som avgjør en sak. Og at en rekke med såkalte indisier kan være vel så overbevisende som et fingeravtrykk, DNA-bevis eller en tilståelse.

– Spørsmålet er om det foreligger en plausibel forklaring på det totale bevisbildet, sa Formo i sin prosedyre onsdag.

Så gikk hun gjennom bevisførselen i stor detalj, bare disposisjonen var på 13 sider.

Først knuste Formo Bertheussens troverdighet. Så etablerte hun motivet. Deretter gikk hun gjennom de omfattende tekniske bevisene. Forsvarer og tiltalte er selvsagt uenige i det meste i denne framstillingen, men dette er aktoratets versjon.

Tiltalte har i stor grad nektet å samarbeide med politiet. Det er hennes rett, men kan og blir brukt mot henne i retten. Bertheussen stilte til skriftprøve, men nektet å bistå politiet i å peke ut sin håndskrift i notatbøker funnet i hjemmet. Hun leverte på eget initiativ en utskrift av medisinhistorikken sin fra de siste to år, men nektet å frita lege og psykolog fra taushetsplikt slik at politiet kunne spørre om hun noen gang har fått utskrevet nozinan. Bertheussen nektet gjentatte avhør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer