KOMMENTARER

Dette er egentlig latterlig enkelt

Tusenlapper til deg og meg viser at strømkrisa ikke er så vanskelig som mange skal ha det til.

PENGEHJELP: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan nærme seg en løsning på strømkrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PENGEHJELP: Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen kan nærme seg en løsning på strømkrisa. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Løsningen er nesten merkelig enkel, når problemet tross alt er stort og sammensatt: Noen tusenlapper strykes fra din og min strømregning i vinter, og så kan vi beholde kraftsystemet og fortsette med den grønne omstillingen i Europa.

Kan det virkelig være så enkelt? Var det ikke heller sånn at vi skulle strupe strømeksporten, kutte kabler, melde Norge ut av Acer – og aller helst EØS?

Strømkrisa har vært under oppseiling i månedsvis. I takt med lavere temperaturer og nye prisrekorder har temperaturen i ordskiftet nærmet seg kokepunktet. Nå varsler regjeringen siste ledd i tiltaksrekken – som allerede har bestått av økt bostøtte og kutt i elavgiften.

Når strømprisen bikker et visst nivå, tar staten resten av regninga, kunne Dagbladet melde torsdag morgen. Forslaget møtte berettiget kritikk og skepsis fordi det tilsynelatende ikke var noe tak på støttenivået. Nå får Dagbladet opplyst at det trolig vurderes å få en slik mekanisme på plass – for å hindre at støtten fra staten går like mye til luksusforbruk som til helt essensielt strømforbruk i norske familier. Et slikt tak på støtten er ikke minst viktig for fortsatt å kunne stimulere til strømsparing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.