KOMMENTARER

Dette er farlig

Kranglingen om faglige råd svekker befolkningens tillit til smitteverntiltakene.

Dette er farlig
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den politikeren som burde ha størst forståelse for den krevende situasjonen statsminister Jons Gahr Støre står i nå, er også den mest kritiske. Erna Solbergs krasse angrep på etterfølgeren kan gjøre mer skade enn nytte.

Det føles litt som å spille stigespill og måtte rykke tilbake til start. De siste dagene har vi fått nye tiltak mot coronasmitten hver eneste dag. Da pressen ankom regjeringens pressekonferanse klokka fire på torsdag, var stolene oppstilt med mer enn en meters avstand. Det bar bud om det som kom: Regjeringen innfører nå strenge restriksjoner i Oslo-regionen og strammer tydelig inn også nasjonalt. Anbefalt munnbind, obligatorisk testing på grensa, mer hjemmekontor og færre nærkontakter innføres nasjonalt. I Oslo-området blir det bordservering, gjesteregistrering og sitteplasser på alle utesteder - og påbud om både munnbind og hjemmekontor. I tillegg strammes reglene for karantene og isolasjon inn. Byrådsleder Raymond Johansen var derfor også alvorstung på sin påfølgende pressekonferanse.

Solberg har hatt grunn til å være bekymret den siste tida, for om tiltaksnivået er strengt nok. Smitteøkningen satt stadig nye rekorder og helsevesenet er så presset at det ropes alarm i flere regioner. Nå er også det muterte viruset Omikron bekreftet i Norge, og Oslo kan ha det største utbruddet i hele verden. Det mest deprimerende med utbruddet er at alle på det gjeldende julebordet både var vaksinerte og testet negativt på hurtigtest på forhånd. Halvparten ble smittet likevel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.