DEBATT

Riksrevisjonen:

Dette er feil, Dagbladet

Det er nå skapt et inntrykk av at Stortinget ikke er underlagt ekstern kontroll. Det er ikke riktig.

ÅRSRAPPORTER: I alle år har Riksrevisjonen revidert Stortingets regnskaper. Det fremgår blant annet av Riksrevisjonens årsrapporter, og de årlige revisjonsberetningene ligger ute på Stortingets nettsider, skriver stortingspresident Tone W. Trøen.
ÅRSRAPPORTER: I alle år har Riksrevisjonen revidert Stortingets regnskaper. Det fremgår blant annet av Riksrevisjonens årsrapporter, og de årlige revisjonsberetningene ligger ute på Stortingets nettsider, skriver stortingspresident Tone W. Trøen. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet hevder på lederplass fredag 24. september at siden 2017 «har ingen kontrollert Stortingets administrasjon» og at «Stortingets vaktbikkje» er blitt stoppet av Stortinget.

Dette er feilaktige påstander. Stortinget er revidert av Riksrevisjonen hvert eneste år, også siden 2017. Den konkrete saken handler om en etterlevelsesrevisjon av sikkerhetsarbeidet på Stortinget. Det er ikke riktig at Stortingets presidentskap stoppet denne revisjonen. Det var derimot Riksrevisjonen selv som valgt å utsette arbeidet.

Årsaken var at Stortinget ikke var underlagt den da gjeldende sikkerhetsloven. Riksrevisjonen valgte da å utsette revisjon i påvente av en avklaring av hvordan sikkerhetsloven skulle gjøres gjeldende for Stortingets administrasjon. Avklaringen kom i 2018. Riksrevisjonen har ikke kommet tilbake til Stortinget etterpå.

I alle år har Riksrevisjonen revidert Stortingets regnskaper. Det fremgår blant annet av Riksrevisjonens årsrapporter, og de årlige revisjonsberetningene ligger ute på Stortingets nettsider.

Det er nå skapt et inntrykk av at Stortinget ikke er underlagt ekstern kontroll. Det er ikke riktig. Riksrevisjonen er Stortingets eksterne revisor. Vi er, og ønsker å være, underlagt Riksrevisjonens uavhengige kontroll.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer