KOMMENTARER

Dette gjør vondt

Vi er inne i den kanskje aller vanskeligste delen av pandemien.

DETALJREGULERING: Ingen søker politisk makt fordi de drømmer om å bestemme hvor mange naboen skal få samle rundt julemiddagen. Nå er vi likevel der igjen, at dette er Støres oppgave. Foto: Annika Byrde / NTB
DETALJREGULERING: Ingen søker politisk makt fordi de drømmer om å bestemme hvor mange naboen skal få samle rundt julemiddagen. Nå er vi likevel der igjen, at dette er Støres oppgave. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Årets understatement kom fra statsminister Jonas Gahr Støre på regjeringens pressekonferanse i Marmorhallen tirsdag kveld:

- Jeg forstår godt at dette er fortvilende.

Det ble en deprimerende seanse. Vi går tilbake i tid - og ikke dit vi skulle ønske. Ingen søker politisk makt fordi de drømmer om å bestemme hvor mange naboen skal få samle rundt julemiddagen. Nå er vi likevel der igjen, at dette er Støres oppgave. Håndteringen av pandemien har vært krevende hele veien. Nå er dette enda mer krevende enn før.

Smitten er høyere enn noen gang tidligere i pandemien, rekordmange dør med covid-19 og antallet som blir alvorlig syke øker raskt. Den eksplosive økningen må bremses raskt hvis ikke helsevesenet skal kollapse. Dette ble verre enn noen trodde. FHIs risikovurdering tegnet tirsdag formiddag et dystert bilde. Deres rapport om risiko ved covid-10-epidemien og ved omikronvarianten i Norge varslet om en alvorlig situasjon og en betydelig sykdomsbølge de neste ukene og månedene. Helsevesenet er allerede tungt belastet. FHI mener at det er stor sannsynlighet for en økende epidemi. Størrelsen på økningen er stor. Og konsekvensen vil være stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer