KOMMENTARER

Dette kunne Erna spart oss for

Det er ikke lett å forstå hva Erna Solberg ville med sin tale til folket søndag ettermiddag. Hun hadde ikke noe nytt å melde. Bare de vanlige formaningene og hyllesten til folkets tålmodighet.

ETTÅRSTALE: Statsminister Erna Solberg holdt i kveld tale om koronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB
ETTÅRSTALE: Statsminister Erna Solberg holdt i kveld tale om koronapandemien, i forbindelse med at det snart er ett år siden Norge iverksatte de første inngripende tiltakene mot viruset. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Selvsagt kan det være krevende for en statsminister å virke frisk og fornyet når det bare er det samme gamle budskapet som skal formidles. Repetisjon er et vanlig virkemiddel i all politikk. Men det finnes et alternativ: Å la være å si noe. Særlig i en nasjonal krisesituasjon bør ordene veies nøye. Når landets politiske leder skal tale er forventningene store. Vi håper vi skal få høre noe nytt, og helst noe konkret som gir ny innsikt og sikkerhet. Det fikk vi ikke.

Det er først på tirsdag morgen at Erna Solberg vil informere Stortinget om nye coronatiltak.

Statsministerens tale var begrunnet i at det er ett år siden pandemien ble erklært i Norge. Hun beskrev de mangfoldige utfordringene dette har gitt for folk flest og for næringslivet. Erna pekte samtidig på hvor godt Norge har håndtert smitte, sykdom og død i forhold til mange andre land.

«Vi har dere. Vi har hverandre. Vi har tillit til hverandre. En tillit som er verdt mer enn et oljefond», sa statsministeren som også understreket hvor stolt hun er av «dere». Det er godt mulig at mange opplever det som en varm og utstrakt hånd fra Norges ledelse. Slik var i hvert fall hensikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer