KOMMENTARER

Dette overbeviste politiet

Aktoratet sparte sitt beste kort til slutt.

Dette overbeviste politiet
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Politiet mistenkte ikke Laila Bertheussen for angrepene og truslene hun står tiltalt for før etter brannen i familiens bil natt til 10. mars i fjor. Fredag fikk retten se i detalj hvorfor påtalemyndigheten mener å ha utelukket alle andre muligheter enn at Bertheussen selv gjorde det.

Hvis noen andre enn Laila Bertheussen tente på bilen, må dette ha skjedd: Vedkommende har kommet seg usett forbi en serie overvåkningskameraer. Åpnet inngangsdøra. Gått inn i huset uten å utløse noen alarm, gjennom gangen, inn i boden og nappet ut den ledningen som kobler switchen til kameraet rettet mot bilen. Gjerningspersonen har deretter gått inn på kjøkkenet og der deaktivert bevegelsessensorene som skrur på de mange lyskasterne rundt huset. Gått ut. Tent på bilen. Lukket døra. Forduftet, uten å lage spor i snøen eller etterlate lukt i lufta som hundepatruljen kunne finne da de søkte etter mennesker like etterpå. Alt dette mens Bertheussen selv beveget seg rundt i huset og mellom etasjene.

Fredag viste PSTs Marius Bø Nilsen retten en video (se bilde under) som sammenstiller de tekniske bevisene som politiet mener forteller en annen historie. Videoen viser ingen gjerningsperson. Men gjennom 9 timer og 10 minutter fra denne kvelden og natta sammenstiller den opptak fra flere kameraer, data som viser når døra blir åpnet og lukket, data fra Bertheussens mobiltelefon som viser all aktivitet på den og aktivitetsstatusen på PC-en som styrer overvåkningsanlegget. Samtidig som vi ser hvem og hva som beveger seg utenfor huset, ser vi når Bertheussen bruker sin telefon og hvordan, om dørene står åpne eller ikke og om noen bruker PC-en på kjøkkenet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer