KOMMENTARER

Statsbudsjettet:

Dette provoserer SV

Skal regjeringen få budsjettet vedtatt, må det bli dyrere å gjøre som Vedum.

GÅRDSBILEN: Pickupen kler Senterparti-lederens image perfekt. Foto: Martine Aurdal
GÅRDSBILEN: Pickupen kler Senterparti-lederens image perfekt. Foto: Martine Aurdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Trygve Slagsvold Vedum kjørte mandag morgen ikke svart bil med sjåfør slik PST anbefaler, men sin egen dieseldrevne pickup til NRK. Bilen kler Senterparti-lederens image perfekt. Men at finansministeren kjører den gjennom Oslo sentrum før han skal presentere regjeringens tilleggsnummer til statsbudsjettet, virker først og fremst som en provokasjon. Skal regjeringen få budsjettet vedtatt, må det bli dyrere å gjøre som Vedum.

Regjeringen vil og må nemlig oppnå budsjettforlik med SV. Partiets finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, er særlig provosert over at Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil skjerme bensin og diesel fra økt CO2-avgift, ved å kutte i veibruksavgiften og trafikkforsikringsavgiften.

Mandag var Vedums dag, og han holdt en begeistret finanstale om hvordan budsjettet viser en ny kurs for Norge. Regjeringen har brukt sine første tre uker godt, de har flyttet på 18 milliarder kroner fra Solberg-regjeringens forslag til statsbudsjett. En rekke satsinger viser en ny retning i norsk økonomisk politikk. Her vil Sp- og Ap-velgere finne innfridde valgløfter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.