KOMMENTARER

Statsministerduell:

Dette var mislykket parterapi

Heldigvis ble det en mislykket «parterapi» på scenen mellom Solberg og Støre. Valgkampen er for alvor i gang.

FØRSTE DUELL: Erna Solberg og Jonas Gahr Støre startet begge to sine valgkampturnéer denne uka, og møttes til den aller første statsministerduellen utenfor Nidarosdomen på Olavsfestdagene i Trondheim fredag. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET
FØRSTE DUELL: Erna Solberg og Jonas Gahr Støre startet begge to sine valgkampturnéer denne uka, og møttes til den aller første statsministerduellen utenfor Nidarosdomen på Olavsfestdagene i Trondheim fredag. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet) «Jeg har sett fra forhåndsdekningen av dette arrangementet i media, at det er forventninger om en duell», åpnet debattleder Håkon Haugsbø fra scenen på Olavsfestdagene i Trondheim fredag. Det var visst feil, det skulle være en samtale. En «reflekterende samtale om rettferdighet».

Men når du samler de to argeste politiske konkurrentene til et møte på scenen 44 dager før et stortingsvalg, om temaet «rettferdighet», da får du duell. Enten du vil eller ikke.

Erna Solbergs Høyre ligger for lavt på målingene til å være fornøyd, resten av borgerlig side det samme. Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet er i en positiv trend, men fortsatt bak resultatet ved katastrofevalget i 2017 – med Senterpartiet pustende i nakken.

Begge to startet valgkampturneen sin, her i Trøndelag, denne uka. De kjører fra sted til sted for å sanke stemmer og heve stemningen. Samtale? Nei, etter en litt forsiktig start gjøv de løs på hverandre.

Den rutinerte Haugsbø hadde plukket ut et godt knippe temaer til debatten, og var nok klar over at det ville bli temperatur. Skattepolitikk, innvandringspolitikk, høyreekstremisme/22. juli og utenforskap er brennbare og høyaktuelle temaer for årets valgkamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer