Integrasjonspolitikk

Direkte misvisende kritikk

Når lengeværende barn i asylsaker etter hvert blir lengeværende ungdommer, da dukker det opp noen andre spørsmål.

KLARGJØRING: Hvis Stortinget vil at ungdommer skal få selvstendige tillatelser på 18-årsdagen, da må i så fall den politiske bestillingen bli mye tydeligere, skriver innleggsforfatteren. Foto: REUTERS/Giorgos Moutafis
KLARGJØRING: Hvis Stortinget vil at ungdommer skal få selvstendige tillatelser på 18-årsdagen, da må i så fall den politiske bestillingen bli mye tydeligere, skriver innleggsforfatteren. Foto: REUTERS/Giorgos Moutafis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Dagbladet 11. februar hevder fem advokater at Utlendingsnemnda (UNE) har manglende rettssikkerhet og viser sviktende lojalitet mot Stortinget. Mye er svart på ved tidligere anledninger, som den seiglivede myten om at UNE ikke respekterer domstolenes avgjørelser. Jeg skal derfor prioritere spalteplassen til det mest dagsaktuelle, nemlig lengeværende barn, de eldste av dem, kall dem gjerne lengeværende ungdommer.

Advokatene skriver at Stortinget i 2014 måtte gripe inn i behandlingen av lengeværende barn fordi forvaltningens behandling av barna var strengere enn hva stortingsflertallet ønsket. Videre skriver de: «Vi ser i dag at utlendingsforvaltningen fortsatt ikke respekterer føringene Stortinget har lagt. Innvandringsregulerende hensyn vektlegges gjennomgående tungt, og brukes som grunnlag for å fravike den vekt Stortinget har besluttet å gi barns tilknytning.»

Det er en helt urimelig og direkte misvisende kritikk! Når politikerne har endret eller presisert reglene for lengeværende barn, har de flere ganger bedt UNE beskrive hvordan praksis deretter ble. Dette har vi gjort i rapporter som også er publisert offentlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer