DEBATT

Jihadisme

Diskriminering forebygger ikke jihadisme

Anklagene mot islam Net for å gjøre ungdom til ekstreme jihadister har et ytterst spinkelt grunnlag.

DISKRIMINERING: - Det er svært uklokt av Oslo-politikere å tro at det de nå gjør forebygger at muslimske ungdommer ender opp i ekstreme og kanskje voldsbejaende posisjoner, skriver Lars Gule (bilde) og Hadi Strømmen Lile. Foto: Espen Røst / Dagbladet
DISKRIMINERING: - Det er svært uklokt av Oslo-politikere å tro at det de nå gjør forebygger at muslimske ungdommer ender opp i ekstreme og kanskje voldsbejaende posisjoner, skriver Lars Gule (bilde) og Hadi Strømmen Lile. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nylig har det blitt kjent at en stiftelse knyttet til Islam Net, har kjøpt et større bygg i Groruddalen. Til 60 millioner kroner, ifølge Filter Nyheter. Dette har ført til mange reaksjoner, og en rekke politikere fra Frp til Rødt vil stanse Islam Nets planlagte virksomhet for dette bygget.

I utgangspunktet skulle det etableres en moské og misjonssenter, noe Islam Net har samlet inn penger til gjennom mange år: «Vi vil se våre ungdommer leve balanserte liv hvor de gir Allah Hans rettigheter, og i tillegg oppnår suksess i dette livet. (…) For å oppnå dette ønsker vi å oppdra en generasjon med unge muslimer som vil påta seg rollen som tilkallere (sic.) til Allah. For å realisere denne visjonen er en av de viktigste milepælene å etablere en base som kan tilby alt som trengs for et komplett oppdragelsesprogram, samt undervise større klasser og ha konferanser for opp mot 1000 mennesker. Vi har i flere år samlet penger for å etablere Norges første dedikerte dawah-senter som nettopp vil jobbe målrettet for å realisere den ovennevnte visjonen».

De har samlet inn mye penger, men også endret målsettingene noe. De mener nå at det er mange nok moskeer i Oslo. Derfor vil de heller skape et senter med ulike fritidsaktiviteter og leksehjelp for ungdom. Selvsagt på et islamsk verdigrunnlag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer