DEBATT

Smiths venner

Dobbeltmoralsk av NRK

Jeg har aldri blitt begrenset fra å si min mening, verken hjemme eller i menigheten min. Men nå oppleves det som at NRK «Brennpunkt», en mektig samfunnsaktør, har forsøkt å stoppe min stemme.

SMITHS VENNER: Dessverre finnes det folk som har jobbet i årevis for å sette agenda om mitt trossamfunn, skriver innsenderen. Bilde fra Brunstad-senteret i Stokke, der lederen Kåre J. Smith taler på storskjerm. Foto : Berit Roald / NTB .
SMITHS VENNER: Dessverre finnes det folk som har jobbet i årevis for å sette agenda om mitt trossamfunn, skriver innsenderen. Bilde fra Brunstad-senteret i Stokke, der lederen Kåre J. Smith taler på storskjerm. Foto : Berit Roald / NTB . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For noen dager siden ble jeg kontaktet av NRK «Brennpunkt» for intervju i forbindelse med programmet «Guds utvalde». Jeg spurte rett ut om det kommer fram i dokumentaren hva flesteparten av medlemmene mener om påstandene som framsettes. Det ble det tilsynelatende ikke plass til.

I høst ble jeg gjort oppmerksom på at «Brennpunkt» jobbet med en dokumentar om Brunstad Christian Church (BCC), også kjent som Smiths venner, som jeg er medlem i. Sammen med 5000 andre voksne medlemmer fikk jeg tilsendt en anonym spørreundersøkelse fra BCC via verktøyet Questback, som videreformidlet påstandene fra NRK. Det var spørsmål om jeg opplever at jeg har ytringsfrihet, og om jeg føler jeg er utsatt for negativ sosial kontroll.

NRK hadde først sagt at de ville spørre oss medlemmer, og BCC inviterte dem til å gjøre det under årets påskestevne. Men så får vi medlemmer oppgitt gjennom BCC sine nettsider at NRK lot være å gjøre dette. De ville ikke høre vår mening likevel. De skulle bruke en medlemsundersøkelse utført av BCC i 2019.

NRK «Brennpunkt» viser så vidt til spørreundersøkelsen i dokumentaren. Det må tas høyde for at resultatene kan tolkes som frustrasjon over «Brennpunkt»s tilnærming til vårt trossamfunn, når NRK ikke ville gjennomføre undersøkelsen selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer