KOMMENTARER

Dømt til å mislykkes

De åtte partiene i Israels nye «lapskaus»-regjering hadde ett felles mål; å bli kvitt Benjamin Netanyahu. Stort annet er de ikke enige om.

TRIO I SPAGAT: Her setter palestineren Mansour Abbas (t.h.) navnet sitt på dokumentet som trolig gir Israel ny regjering. Han og de to partnerne, Yair Lapid (t.v.) og Naftali Bennett, har ikke mye til felles. Foto: AFP/ HO/ RAAM/NTB Scanpix
TRIO I SPAGAT: Her setter palestineren Mansour Abbas (t.h.) navnet sitt på dokumentet som trolig gir Israel ny regjering. Han og de to partnerne, Yair Lapid (t.v.) og Naftali Bennett, har ikke mye til felles. Foto: AFP/ HO/ RAAM/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Et ultranasjonalistisk høyreparti som vil annektere store deler av Vestbredden, et nesten like ultranasjonalistisk parti som vil flytte israelske palestinere til Vestbredden, et venstreparti som kan sammenliknes med SV og et konservativt palestinsk islamistparti. Dette utgjør halvparten av partiene som står bak den nye israelske regjeringen.

De åtte partiene har etter alt å dømme klart å bli kvitt sin for tida felles fiende, statsminister Benjamin Netanyahu. Men siste ord er ikke helt sagt. Den korrupsjonstiltalte statsministeren, Bibi som han kalles på folkemunne, leter febrilsk etter en avhopper blant det snaue flertallet som står bak den nye regjeringskoalisjonen. Skulle han klare det, blir det et femte valg i Israel på drøye to år.

Uansett er det lite trolig at den nye regjeringen klarer å holde sammen særlig lenge. For dette er motsetningenes regjering. Sjelden har verden sett en så sprikende regjeringskoalisjon.

De åtte partiene er enige om å bekjempe coronapandemien og vil trolig komme til en slags enighet når det gjelder andre helsespørsmål og utdanning. Men hva med den okkuperte Vestbredden, de steindaue fredsforhandlingene med Palestina og en nesten utopisk tostatsløsning?

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer