Syk skinasjon

Dramatisk forandring

Therese Johaugs nye suksess viser vei ut av sjokkrapportene om forstyrret spiseadferd i langrenn.

STADIG STERKERE: Det er den økte kraften som har gjort Therese Johaug så suveren både i fristil og klassisk de siste åra. Nå har hun mer kraft i takene og drar fra konkurrentene i staking i de lette partiene. Det er sunt tegn for unge langrennstalenter. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet
STADIG STERKERE: Det er den økte kraften som har gjort Therese Johaug så suveren både i fristil og klassisk de siste åra. Nå har hun mer kraft i takene og drar fra konkurrentene i staking i de lette partiene. Det er sunt tegn for unge langrennstalenter. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MENS flere av konkurrentene sliter for å bli like lette som Therese Johaug i de hardeste motbakkene, er historien bak Thereses suksess de siste åra ikke lenger så tett knyttet til lav vekt:

  • Nå vinner verdens suverent beste kvinnelige skiløper fordi hun er sterkere enn de andre og går så teknisk effektivt på ski.

Det er en dramatisk forandring konkurrentene ikke helt har tatt inn over seg.

Og det har gitt flere av dem vonde opplevelser.

DET gikk jo helt galt med mat da Frida Karlsson for et par år siden startet jakten på å hente inn Therese. Tent av den raske suksessen som junior i Seefeld-VM, misset denne ekstremt talentfulle svensken balansen mellom trening, ernæring og hvile i hverdagen.

Det endte med beskjed fra trenerne et drøyt halvår seinere om at hun ikke fikk konkurrere mer. Sveriges nye yndling måtte ha nødhjelp for å ta vare på seg selv:

- Man er så inne i en boble og er fullt innstilt på å konkurrere. Det blir en smell når alt fokuset endres da jeg fikk startnekt. Jeg var kjempetrøtt og sliten, fortalte hun seinere til Dagbladets langrennsreporter Øyvind Godø:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer