KOMMENTARER

Sosial nedstengning i Oslo

Drittbyen Oslo

Storbyen kan sluke et menneske, og en pandemi kan sluke en storby, skriver Marie Røssland.

DRITTBY: - Viruset likte seg så godt her, at vi andre har likt oss mindre og mindre, skriver Marie Røssland. Foto: Berit Roald / NTB
DRITTBY: - Viruset likte seg så godt her, at vi andre har likt oss mindre og mindre, skriver Marie Røssland. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ikke et kjipere sted å være i Norge, enn i Oslo akkurat nå. Det siste året har vært preget av lange perioder med sosial nedstengning. Det har vært blant de kjipeste årene i manns minne, med andre ord. I hvert fall i denne kvinnens minne.

Hvor kjipt Oslo-folk har det, er grovt underkommunisert, og utrolig upopulært å påpeke. Er det noe nordmenn utenfor hovedstaden kan enes om, så er det misnøye med hovedstaden. Ikke er det så fint her som i Bergen. Ikke finnes det olje, fosser eller vindmøller her. Ikke er det mangel på sykehus, kafeer og kulturtilbud. I stedet finner man influensere, godt finansierte veiprosjekter, dyre klesbutikker, politikere, kulturelitister, betong og en «sutrete» Raymond Johansen. Så mye folk som ikke bor i Oslo kan mislike.

Som innflytter har jeg ingen problemer med å forstå dette. Første skoledag på barneskolen ble jeg møtt av en klassekamerat som skamløst kunne påpeke at vi andre «ikke snakker ordentlig norsk», før hun noen uker seinere returnerte over fjellene til drittbyen hun kalte «Osjlo». Dette vemmelige første møtet med hovedstaden hang igjen da jeg 13 år seinere flyttet etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer