KOMMENTARER

Dronning Siv

Hun sikret kursen for Frp før hun gikk av.

Dronning Siv
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Siv Jensen hadde stram regi. Fremskrittspartiet innkalte til pressekonferanse torsdag på så kort varsel at det knapt var tid til lekkasjer. Sørget for at de største redaksjonene visste at de måtte være til stede. Partilederen framsto åpen, ærlig, glad og lettet over sin egen beslutning. Og hun hadde sørget for at hennes utpekte etterfølger Sylvi Listhaug og foretrukne nestleder Ketil Solvik-Olsen var klare til å holde pressekonferanse neste morgen. Listhaug hadde partileder-talen klar. Dette var den enkleste delen av forberedelsene.

Noen ganger gir jobben min muligheten til å føle seg litt profetisk. Denne kommentaren, med samme tittel, var halvskrevet og planlagt til lørdagsavisa før Siv Jensen kalte inn til pressekonferanse. Den handlet om at partilederen hadde konsolidert partiet. Nå er det lett å se den siste tidas handlinger som et tydelig hint om hva som skulle skje. Alle bjeller burde dessuten ringt da Jensen søndag la ut bilde på Instagram med en valp. Slikt har ikke en enslig partileder tid til.

Sivs sorti er forberedt i årevis. Når hun går av på landsmøtet i mai, etter 15 år som partileder og 24 år som stortingsrepresentant, er det Jensen selv som har staket ut den kursen som blir styrende også framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer