DEBATT

Om angst og ost

Du veit ikke hvem som stjeler rekeost i vennegjengen din

Jeg mener at man skal ha lov å kødde med alt. Ja, alt. Men i går ble det litt annerledes.

HALVOR JOHANSSON: - Hvis jeg kødder med Bjørnar, så kødder jeg med egen psykisk helse. Foto: Privat
HALVOR JOHANSSON: - Hvis jeg kødder med Bjørnar, så kødder jeg med egen psykisk helse. Foto: Privat Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg lo godt selv da de første vitsene dukket opp på sosiale medier om hvilken type ost det var Bjørnar hadde smuglet under jakka på vei ut av butikken. Rekeost på tube, eller Selbu blå?

Så leste jeg sakene om Bjørnar som helt ufiltrert forteller om et psykisk helseproblem over lang tid, og påfølgende selvdestruktiv oppførsel som et symptom. Det er vondt å lese om når man selv kjenner seg så vel igjen. Om frykten for å måtte buse ut med det foran hele nasjonen, og ikke minst at den opptråkkede mentale stien bare fortsetter.

Jeg kunne skrevet noe pompøst om Freud og selvforsterkende handlingsmønster, men kilden min er en gammel humorserie, selvsagt, humor på tv er vel kilden til alt jeg kan og ikke minst grunnen til at jeg kan engelsk så jeg lar være. Poenget er at det Bjørnar forteller om er så ekte, og vondt.

Jeg skrev da jeg hadde Torbjørn Røe Isaksen som gjest i Halvorsprat at han var en av få ekspolitikere som ikke var skurk for å score et billig humorpoeng, det er bare fire dager siden men det er allerede vondt å se på nå. Jeg hadde en vits om solbriller på tur på lørdag, det har jeg nesten i hvert show på turné.

Det kommer jeg ikke til å ha mer.

Selv om jeg er en av de som ikke har lyst til å gi politikere fripass for generell snusk, pendlerboliger og våpenaksjer så lenge de unnskylder seg halvhjertet på et podie så er jeg nå helt ferdig med å kødde med Bjørnar Moxnes. Jeg mener at man skal ha lov å kødde med alt. Ja, alt.

Men i går ble det litt annerledes. For hvis jeg kødder med Bjørnar, så kødder jeg med egen psykisk helse. Du kan tro styggen på ryggen hos meg selv hadde straffet meg dobbelt for det seinere.

Jeg kommer til å kødde med det også, en dag. Men ikke i dag. I dag så vil jeg bare oppfordre til at vi tar litt vare på hverandre. Spør en kompis eller hun venninna som alltid er klovn om det går bra. Spør han eller hun som alltid har fasaden på plass, som alltid er proff. Spør, og lytt til svaret. Du veit ikke hvem som stjeler rekeost i vennegjengen din, det lover jeg deg.

Har du en pakke Selbu blå på samvittigheten selv, ring de flinke folka i Mental Helse Norge. Det er ikke flaut.
- 116 123

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer