Dusj i evighet

Bankansatte gjør det. NRK-ansatte gjør det fryktelig mye. Jeg har kolleger som gjør det også.

  • De finner glede i og tid til å se en gjeng ekshibisjonister i en bevoktet bunker på Fornebu gjøre morgentoalett et stykke utpå formiddagen. Så mye og så ofte gleder titterne seg at det går på nettkapasiteten løs. Foreløpig er det ikke meldt om at DnB ikke klarer å utføre kundenes betalingstjenester på grunn av «BB». Og lengden på bankkøene økte illevarslende lenge før TVNorge fikk den gode ideen å gi folket «virkelighets-tv». Køene vokste da bankene sparket store deler av staben fordi de hadde lånt ut for mye penger til jappene, så den delen kan man virkelig ikke laste TVNorge eller tv-produsent Lasse Hallberg for.
  • Egentlig kan de ikke lastes for noe som helst. De har bare gjort det alle som er i pengeknipe prøver å få til. Nemlig å sørge for flere penger inn i huset. Det er en ærlig sak. Eller, det ville vært en ærlig sak om de hadde innrømmet det. Det blir bare pussig og søkt når TVNorge-sjef Pål Trælvik forsøker å konstruere en annen begrunnelse. Han får det til å høres ut som at TVNorges ønske om å sende «BB» bunner i en iver etter å skolere befolkningen i psykologi og sosiologi. Det er hittil det mest humoristiske jeg har opplevd ved serien, som ellers har mer karakter av kjedsomhet satt i system enn tv-underholdning. «BB» er omtrent like morsomt som å studere hvordan oljemaling tørker. Det tar sin tid. Og det er i grunnen det eneste man kan si om det, med mindre man er kunstmaler og lever av det.
  • Det er verken provoserende eller underholdende at deltakerne dusjer, tørker legemet med frotté eller pusser tenner. Det er så trivielt og utbredt at man skulle tro folk flest fant det tilstrekkelig med ett morgentoalett daglig, nemlig sitt eget. Men så var det dette med at man kan komme til å se en annens tissefant eller pupp, da. Heller ikke i så henseende bør «BB» være noen big deal. På tv i Norge kan man fortsatt se langt mer av slike legemsdeler, og det i fri utfoldelse og heftig sex, enn man noen gang kan drømme om å få servert av TVNorge. Det er bare å se på Canal+ eller TV1000 og velge svensk eller dansk tekst på filmene som svartsladdes i tråd med norsk pornolovgivning. Verre er det ikke.
  • Likevel, i håp om å se andres veldig private morgentoalett og kjønnsorganer, bruker vi tid foran pc-skjermene som halvperverse tittere. Det eneste provoserende ved «BB» er at det får folk til å opptre som tittere i andres liv framfor å være til stede i sitt eget. Det er opp til enhver hvordan man vil bruke sine år og dager på jorda, men evig lever vi ikke...
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.