DEBATT

Fylkesreversing:

Dyrere og dårligere løsninger

Skattebetalerne tar regningen for regjeringens håpløse reverseringer.

FLERE BYRÅKRATER: Er tiden virkelig inne for å etablere flere fylker, ansette flere byråkrater og bruke ressurser på håpløse endringer som ikke gir noen løsninger? spør Mudassar Kapur. Foto: Vidar Ruud / NTB
FLERE BYRÅKRATER: Er tiden virkelig inne for å etablere flere fylker, ansette flere byråkrater og bruke ressurser på håpløse endringer som ikke gir noen løsninger? spør Mudassar Kapur. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Boliglånet blir dyrere, maten blir dyrere, klærne blir dyrere. Drivstoffprisene er skyhøye og renten går oppover, og Europa er i krig. Men opprettelsen av nye fylker og mer byråkrati er likevel en viktig prioritering fra regjeringen.

Stortinget skal endelig behandle saken om fylkesreversering. Bekymringene var mange og regjeringen svarer på ingen av utfordringene. Regjeringen oppretter enda flere fylker og vet ikke hva det kommer til å koste, eller hvordan finansieringen av de nye fylkene blir.

Det er heller ikke klart hvor mye fylkene får dekket av reverseringen. Det som Stortinget nå har fått oversendt av regjeringen gir ingen svar, men flere bekymringer.

Regjeringen legger Vikens utredninger til grunn for reverseringen, den sier klart og tydelig at resultatet blir svakere kompetansemiljøer og dårligere tjenester til innbyggerne. Politikere og byråkrater er ikke til for seg selv, men de er til for innbyggerne

Det er krig i Europa, renten øker, prisene øker her hjemme og alle føler på usikkerheten. Er tiden virkelig inne for å etablere flere fylker, ansette flere byråkrater og bruke ressurser på håpløse endringer som ikke gir noen løsninger?

Politikk er til for å gjøre folks hverdag bedre, ikke symbolske og gammeldagse løsninger som regjeringen nå legger fram. Kollektivtransporten blir ikke bedre og utslippene går ikke ned, flere fullfører ikke videregående skole og det blir ikke flere kilometer med asfalterte fylkesveier.

Pengene forsvinner i et reverseringssluk, som stjeler tid og ressurser.

Trygve Slagsvold Vedum har varslet hvor stram økonomien må være framover, og bruker vi mer penger risikerer vi inflasjon og renten øker. Ingenting merkes mer på familieøkonomien enn økte renter, og pengebruken må ned og brukes fornuftig. Derfor blir det absurd at Vedum tror at flere fylker er riktig prioritering i en krisetid.

Politikk er evnen til å prioritere. Når Arbeiderpartiet velger dyrere og dårligere løsninger, presser det renten opp og det blir mindre penger på viktige velferdstjenester som skole, helse og eldreomsorg.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer