DEBATT

Israel og Palestina

Ekstremt fra Dagbladet

Dagbladet nører opp under hatet mot Israel og jøder, skriver Sylvi Listhaug.

SYLVI LISTHAUG: Partilederen i Fremskrittspartiet mener Dagbladet ikke viser noen forståelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SYLVI LISTHAUG: Partilederen i Fremskrittspartiet mener Dagbladet ikke viser noen forståelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets underliggende Israel-hat har vi som har fulgt med en stund ikke kunne unngå å se. Men lederartikkelen 30. oktober er vel uansett så lavt man kan synke.

Overskriften er «Uansett - Israel har skylda». Avisa tar opp det faktum at angrepet på sykehuset i Gaza, der Hamas hevder 471 mennesker ble drept, sannsynligvis ble utført av en islamistisk gruppering i Gaza. Dette understøttes av amerikansk og fransk etterretning. Også mange andre eksperter har framholdt det samme.

Dagbladet konkluderer med at det er Israel som uansett har ansvaret for feilskytingen til islamistiske terrorister fordi «det er den angripende part - denne gangen Israel - som må ta ansvaret for terroren ved Al-Ahli sykehuset i Gaza».

Dagbladet gir blaffen i blodbadet terrororganisasjonen Hamas gjennomførte i Israel der 1400 mennesker ble halshugget, brent inne, henrettet i sine hjem, på åpen gate og på musikkfestival, fordi de er jøder. Det er det som er utgangspunktet for angrepet på Gaza. Dette hopper Dagbladet glatt over.

Det Dagbladet her driver med er å nøre opp under hatet mot Israel og jøder. Jødiske bygninger må voktes over hele Europa og hakekors tegnes der jøder bor, jøder lever i frykt for å bli angrepet og skadet. I Europa er det trusler mot jødiske skoler og synagoger, samt gravskjendinger. Også i Norge har jøder uttalt at de er redd for det som skjer nå. Det har de god grunn til har historien vist.

Alle er enig i at lidelsene i Gaza er grusomme og at mer humanitær hjelp må inn til Gaza. Men for Israel handler dette om deres eksistens. Det eneste demokratiet i Midtøsten er omsluttet av land som ønsker dem vekk fra jordas overflate. Dette har aldri Dagbladet vist noen forståelse for. Men at Dagbladet helt ser vekk fra at grunnen til angrepene i Gaza er Hamas sitt terrorangrep på Israel, fordi hatet deres mot Israel er større enn omsorgen for sitt eget folk, er ekstremt.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer