LEDER

Elevene lider

92 av 100 skoler har ikke fått kompensert for corona-utgifter. Det er 92 for mange.

MÅ TA GREP: Guri Melby lovet full kompensasjon. De pengene har ikke kommet fram til skolene.
Foto: Jil Yngland / NTB scanpix
MÅ TA GREP: Guri Melby lovet full kompensasjon. De pengene har ikke kommet fram til skolene. Foto: Jil Yngland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Situasjonen er uholdbar. Lærere mister jobben, elever sendes hjem på grunn av manglende vikarkrefter og lærere må velge om de skal tilpasse undervisningen for elevene som er hjemme på grunn av smitte eller dem som er på skolen og friske. Ekstra rengjøring, håndsprit, munnbind og annet smittevern, vikarer, digitale hjelpemidler og inndeling av elevmassen i ulike kohorter på hver sine områder har kostet samtlige norske skoler store utgifter helt siden mars. Kravet til skolene er ordinær undervisning i størst mulig grad som vanlig.

Regjeringen generelt og kunnskapsminister Guri Melby spesielt har gjentatt til det kjedsommelige at kommunene skal få dekket alle sine ekstrautgifter til smittevern. I mai ba Melby skolene leie ekstra lokaler, hvis de trengte det for å overholde smittevernreglene. Kravene til smittevern er detaljerte, langvarige og dyre. Hun lovet full kompensasjon. De pengene har ikke kommet fram til skolene.

Nå viser ferske tall at 92 av 100 skoler ikke har fått kompensert for corona-utgifter. Det er 92 for mange. Undersøkelsen er utført av Respons Analyse på oppdrag fra Utdanningsforbundet – blant et representativt utvalg av 530 skoleledere. Tallene ble presentert i VG tirsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer