LEDER

Corona:

En alvorlig beskjed

Det viktigste regjeringen gjorde på fredagens pressekonferanse var ikke å innføre tiltak.

I MARMORHALLEN: Fredag presenterte statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen nye nasjonale smittevernstiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB
I MARMORHALLEN: Fredag presenterte statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen nye nasjonale smittevernstiltak. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

For halvannen måned siden klemte Erna Solberg og Bent Høie hverandre på podiet i Marmorhallen. Da opphevet den daværende statsministeren og den daværende helseministeren nesten alle nasjonale smitteverntiltak og erklærte at det nå endelig var tid for å danse og gå på one night stands igjen. Fredag sto statsminister Jonas Gahr Støre og helseminister Ingvild Kjerkol samme sted, med et helt annet budskap. Nå er det tid for nye nasjonale tiltak igjen.

Regjeringen gjeninnfører coronapass til innenlands bruk og tilbyr en tredje dose corona-vaksine til alle nordmenn over 18 år. De gjeninnfører plikt til å teste seg for uvaksinerte nærkontakter og anbefaler også fullvaksinerte nærkontakter å teste seg, med såkalt ventekarantene fram til negativ test. Uvaksinert helsepersonell skal heretter testes to ganger i uka og må bruke munnbind på jobb. Regjeringen vurderer også innreiseregistrering og testing på grensene. I tillegg understreket Støre og Kjerkol viktigheten av at kommuner med høy smitte har strengere tiltak lokalt. Kjerkol ba også uvaksinerte nordmenn brette opp ermene og la seg vaksinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer