KOMMENTARER

Line Andersen:

En best mulig løsning

Det er slett ikke en gullkantet avtale Line Andersen får med seg.

INGEN GEVINST: Andersen sitter altså igjen med omtrent det hun ville fått med en ren oppsigelse og en standard kort oppsigelsestid. Advokatfirmaet Thommessen får resten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
INGEN GEVINST: Andersen sitter altså igjen med omtrent det hun ville fått med en ren oppsigelse og en standard kort oppsigelsestid. Advokatfirmaet Thommessen får resten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Line Andersen slutter i NRK – får 1, 9 millioner.

Setningen toppet forsiden på NRK.no etter forliket som i tolvte time avsluttet rettssaken mellom NRK og Line Andersen.

Programlederen har som kjent saksøkt NRK som arbeidsgiver for ulovlig endringsoppsigelse, og saken har i Oslo tingrett denne uka vært en spektakulær utstilling av et dårlig arbeidsmiljø. Andersen har hørt kolleger omtale henne som en fryktelig krevende kollega, som hissig og aggressiv. NRK-sporten har framstått som en arbeidsplass der lederne ikke makter å løse konflikter før de går så langt at det er for seint.

Både Andersens og NRKs omdømme har fått seg en knekk denne uka. Det var altså i begge parters interesse å avslutte denne saken utenfor rettssalen. Likevel tok det altså fire dager i retten og en streng dommers innstendige formaning til, for at partene skulle komme til enighet. En forferdelig situasjon ble avsluttet på det som til slutt ble best mulige vis.

Line Andersen slutter nå i NRK, og hun får med seg en sluttpakke på veien ut. Tittelen nevnt over og totalsummen gir imidlertid inntrykk av en mer lukrativ sluttavtale enn Andersen egentlig har fått. Den er slett ikke gullkantet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer