Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

En bombe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Justisdepartementet foreslår tiltak mot barnekriminalitet. Barneombudet etterlyser i stedet et nytt lovverk for å unngå at ansvaret smuldrer opp mellom ulike instanser som har ansvaret for barns oppvekst. Ombudet har foreslått en ny oppvekstlov som beskriver hvordan samfunnet skal gripe inn overfor barn og ungdom som begår lovbrudd. Hensikten er å etablere en «redningsskvadron» som kommer barna til unnsetning, uansett om barn eller foreldre ønsker det. Ombudet vil at loven skal omfatte alle under 18 år.
  • Ombudets forslag er så radikalt at det trenger søkelyset på seg. Departementets mest kontroversielle tiltak er oppholdsforbud på inntil to måneder for problembarn på kriminelt belastede steder. En oppvekstlov, derimot, vil fastslå myndighetenes ansvar også for de mest utsatte barna, de enslige mindreårige asylsøkerne som Kommunaldepartementet og UDI nå lar ligge som tikkende bomber i grøfta.
Hele Norges coronakart