KOMMENTARER

En hyllest til fagbyråkratene

Nakstad er ikke enestående.

JOBBER 24 TIMER I DØGNET: Regionsjef Toril Hofshagen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er sitert i 435 artikler om Gjerdrum, viser søk i avisenes nyhetsarkiv Retriever. Foto: Terje Pedersen / NTB
JOBBER 24 TIMER I DØGNET: Regionsjef Toril Hofshagen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er sitert i 435 artikler om Gjerdrum, viser søk i avisenes nyhetsarkiv Retriever. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Først kom pandemien, så kom skredet i Gjerdrum. Begge hendelser fikk fagbyråkratene fram i offentlighetens lys. Der bør de forbli. Byråkratene øker tilliten til norske myndigheter.

2020 ble året da alle nordmenn lærte navnet på landets fungerende assisterende helsedirektør. Espen Nakstad gjorde en så god formidlingsjobb at han først ble assisterende helsedirektør og så årets navn – både her i Dagbladet, i VG og i Aftenposten. Da både helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg havnet i karantene, gikk Nakstad fra studio til studio og fikk status som helsemyndighetenes viktigste talsperson. Som overlege, jurist og forfatter har Nakstad spesielt gode forutsetninger for å snakke presist og forståelig i en døgnkontinuerlig mediehverdag. Han har blant annet skrevet den første norske læreboka om beredskap, kriseledelse og skadestedsarbeid innen helse og beredskap. Som sjefredaktør Alexandra Beverfjord formulerte det: Nakstad framsto som både folkelig, kunnskapsrik, transparent og ærlig. Han gjorde det uforståelige forståelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer