KOMMENTARER

En ideologisk slagmark

Krigen om osloskolen skader elevene.

En ideologisk slagmark
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

SV gikk til valg på en tillitsreform, men skolebyråd Inga Marte Thorkildsen står i en tillitskrise.

Oslos lærere ville være i storstreik akkurat nå, hvis ikke styret i Utdanningsforbundet hadde overkjørt dem torsdag. Et elendig lønnsoppgjør for lærerne kommer etter Dagbladets avsløringer om de mange direktørene med millionlønn i Utdanningsetaten, dyre konsulenter og kutt i populære talentsatsinger. Dette har en forferdelig symboleffekt for slitne lærere, etter et svært krevende år med delvis hjemmeskole og karantener.

Flere rektorer har kritisert skoledirektør Marte Gerhardsen for utydelig ledelse, en hel avdeling i etaten har sluttet i protest og i januar skal skolebyråden grilles i en fem timers høring i bystyret. Torsdag kom også de årlige skolebidragsindikatorene, som nå sier at Oslo bidrar minst av alle fylker til å få elever gjennom videregående skole. Resultatene fra årets nasjonale prøver viser også dårligere resultater enn før, særlig gutter på femte trinn og særlig i regning.

I målbare resultater har osloskolen i mange år ligget høyt over resten av landet, og Høyre har brukt Oslo som utstillingsvindu for sin skolepolitikk. Nå tegner opposisjonen et bilde så dystert at vi som har barn i osloskolen kan bli redde for at barna våre får dårlig undervisning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer