DEBATT

Arbeidslivet:

En lang ørkenvandring

Jonas, du har lovet å utjevne forskjellene. Det er en kjensgjerning at innvandreres møte med norsk arbeidsliv ofte blir en lang ørkenvandring fram mot det å bli gitt en sjanse. Vi må forskjellsbehandlingen til livs.

VÅR TUR: Arbeiderpartiet vant valget og nå gleder vi oss også til å se Jonas Gahr Støre gi 100 prosent for å gi alle like karrieremuligheter på arbeidsplassen, skriver kronikkforfatterne. Foto: Berit Roald / NTB
VÅR TUR: Arbeiderpartiet vant valget og nå gleder vi oss også til å se Jonas Gahr Støre gi 100 prosent for å gi alle like karrieremuligheter på arbeidsplassen, skriver kronikkforfatterne. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi som daglig jobber med å høvle ned terskelen for alle med minoritetsbakgrunn har et godt råd til hvor du, Jonas, kan begynne jobben.

30 prosent av minoritetskvinner føler de blir diskriminert i arbeidslivet, og 22 prosent av menn med minoritetsbakgrunn svarer det samme, i en fersk undersøkelse fra Equality Check, publisert nå i september. Hvor er handlingsplanen for å utjevne også denne forskjellen?

Det er en kjensgjerning at innvandreres møter med norsk arbeidsliv ofte blir en lang ørkenvandring fram mot det å bli gitt en sjanse. Det er også tydelige tall som understøtter dette.

I levekårsundersøkelser kommer det f.eks. fram at søkere med pakistanske navn har 25 prosent mindre sjanse for å innkalles til jobbintervju enn de med tradisjonelt norske navn.

Også barn av innvandrere forteller om diskriminering i undersøkelsene, og det bryter med forventningen man har om at det å være født og oppvokst i Norge gjør deg mindre utsatt for forskjellsbehandling. Her ligger det en jobb og venter, Jonas.

Frihet, likhet og solidaritet er Arbeiderpartiets valgspråk. På din 100-dagersplan over hvilke saker dere vil fremme forslag om i regjering, leter vi etter en handlingsplan for å gjøre noe med denne usikkerheten mange kjenner på. Vi som jobber med mangfold og inkludering hver dag, skal være de første til å innrømme at det ikke er én enkelt ting som kan vedtas, og så er alt i orden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer