KOMMENTARER

En langfinger fra Bertheussen

Tiltalte hadde en klar beskjed under aktoratets innledningsforedrag.

VESKE: På en tøyveske Laila Anita Bertheussen har med seg i rettssalen, ser det ut til at 55-åringen har fått trykket på en passasje fra en e-post politiadvokat Thomas Blom har sendt. Video: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er et svært sjeldent syn: Tiltalte og fornærmede kom sammen til Oslo tinghus tirsdag morgen, og de vekslet intime blikk gjennom dagen i retten.

Tiltalen mot Laila Anita Bertheussen omfatter en lang rekke hendelser og flere grove lovbrudd. Angrep på demokratiet, trusler mot de høyeste statsinstitusjoner. Det dype alvoret ble understreket av at de to fornærmede i salen var statsråder da handlingene skjedde: Tidligere statsråd for samfunnssikkerhet Ingvil Smines Tybring-Gjedde og tidligere justisminister Tor Mikkel Wara.

Sistnevnte sitter i retten like bak sin tiltalte samboer. I pausene gikk han tett inntil henne inn på pauserommet, bærende på jakka hennes. Tybring-Gjedde sa etterpå at hun syntes hele saken var trist, og at det er derfor hun har bedt om et oppsiktsvekkende lavt beløp i erstatning: 5000 kroner som hun vil donere til Redningsselskapet.

Men den tiltalte er ingen slagen kvinne. Hun hadde på forhånd brukt sin rett til å nekte å bli avbildet i og på vei til eller fra retten. Men over skuldra bar hun ei veske som var imponerende offensiv. Veska kan leses som en langfinger til aktoratet og et forvarsel om forsvarets strategi. Den inneholder et langt sitat signert politiadvokat Thomas Blom:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer