LEDER

En livsfarlig utvikling

Frp mener nestleder Terje Søviknes kan være betalt lobbyist, og ha kontakt med kolleger på Stortinget i de samme sakene - så lenge han er åpen om det. Det bør sende sjokkbølger.

LOBBYIST: Nestleder Terje Søviknes i Frp setter hattene oppå hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LOBBYIST: Nestleder Terje Søviknes i Frp setter hattene oppå hverandre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er en sak som har fått for lite oppmerksomhet i uka som er gått. Avsløringen om at Frp-nestleder Terje Søviknes har diskutert lakseskatt med partiets stortingsrepresentanter, samtidig som han var betalt av et oppdrettsselskap for å drive lobbyarbeid, burde sende sjokkbølger i det politiske miljøet.

Søviknes har ikke stortingsplass, og som ny jobb har den tidligere ordføreren startet et konsulentselskap som er blitt leid inn av oppdrettsselskapet Eide Fjordbruk, melder Klassekampen. Avisa skriver at det i januar i år ble arranger et seminar mellom stortingspolitikere fra Frp og ulike representanter fra oppdrettsnæringen. I forkant av møtet ga Søviknes innspill til Frp om hvem som burde inviteres til møtet. I februar arrangerte Søviknes et miniseminar om en ny lakseskatt der stortingsrepresentanter fra alle partier var invitert til å møte næringen.

Finansdepartementet mener at også oppdrettskonsesjoner som var delt ut før 1998, skal formuesbeskattes. Det har både Solberg-regjeringen og den nåværende regjeringen ønsket å følge opp.

Etter møtene med næringen, har Frp lagt fram et forslag i Stortinget som er kritisk til forslaget om beskatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer