En lyriker i New York

Hva med en poetisk inngang til byen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til New York i sommer? Du er sikkert utstyrt med en av de dusinvis av byguider som fins til byen, med kart, bilder, anbefalinger og oversikter over restauranter, museer, parker, statuer, bruer, bygninger, barer, konsertsteder, bydeler og alle andre tenkelige severdigheter. Men hva med en poetisk inngang til byen? Kort sagt, hvorfor ikke ta med seg litt lyrikk av Frank O'Hara i tillegg?

Frank O'Hara (1926- 1966), som 27. juni ville fylt 75 år, døde to dager før han fylte 40 da han ble overkjørt av en strandjeep på Fire Island.

Han er en av mange som har diktet om New York, fra Walt Whitman og Federico Garcma Lorca til Bob Dylan og (i hvert fall som vokal kraft) Frank Sinatra. Men Frank O'Hara var samtidig en betydelig miljøfaktor i New Yorks kunstnermiljø på 1950- og 1960-tallet. «Det fins minst seksti personer i New York som holdt Frank O'Hara for sin beste venn,» skriver maleren Larry Rivers. «Han var garantert det umuligste mennesket jeg har kjent. Han slapp meg aldri av kroken. Han lot meg aldri i ro. Hans samtaler, hans interesser, hans dikt, hans liv var et drama der jeg så hvordan vi mennesker egentlig er. Han var en drøm av motsetninger.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer