KOMMENTARER

En maraton uten ende

Jonas Gahr Støre er nesten en slagen mann, på vei til å vinne valget, skriver Geir Ramnefjell.

LANG VEI: Støre skal gjennomføre et beinhardt maraton fram mot valget, med mål om å gå løs på et nytt straks etterpå. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
LANG VEI: Støre skal gjennomføre et beinhardt maraton fram mot valget, med mål om å gå løs på et nytt straks etterpå. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det føles nesten råttent å skrive enda en kommentar om hva som gikk galt med Arbeiderpartiet under Jonas Gahr Støre. Analysen av hans fall har vært en pågående øvelse i norske medier siden sommeren før stortingsvalget i 2017, da partiet for alvor begynte sitt stup på målingene.

Nå er det dessuten for seint for partiet å kaste Støre. Det eneste alternativet til at han holder ut og kanskje blir statsminister, er at han selv kaster kortene før valget. Det er et absurd dilemma, og illustrerer hvor vanskelig situasjonen er for både han og partiet.

Når enda en katastrofemåling kommer seilende, denne gangen på 17,5 prosent før helga, tvinger likevel spørsmålet seg fram: Hvor mye orker Støre? Ap kan si at målinger går opp og ned, i går fikk de 22 prosent i en ny måling hos TV2. Men det har vært mest ned. På våren i 2015 seilte Støre og partiet i stor medvind med over 40 prosent i snittet av målingene. Siden har det rast i bølger, forbi det mer realistiske 30 prosent, og videre nedover.

Med denne takten snuser Ap like mye på 15-tallet som 20-tallet i oppslutning. Det må være en enorm belastning. Støre kan nesten minne om en god, men utpint monark som er dømt til en rolle han egentlig gjerne skulle slippe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer