Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

En plaget Drillo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Egil Drillo Olsen liker seg ikke i rollen som motstander av at tidligere narkomane skal få leilighet i hans nærmiljø på Nordberg. Det forstår vi godt. Vi forstår også at han ved å slenge en tirade av skjellsord mot Dagbladet prøver å bringe oppmerksomheten bort fra saken. Vi tåler skjellsordene fra Drillo, men ikke at en svært viktig debatt drukner i dem.
  • De faktiske forholdene i saken er: En utbygger ønsker å bygge ut 18 leiligheter på ei tomt på Nordberg. Tyrilistiftelsen skal disponere to leiligheter til tidligere narkomane. I august startet beboerne en protestaksjon mot denne utbyggingen der et av hovedpoengene er at man er skeptisk til at «ungdom med særskilte boligbehov, i samarbeid med Tyrilistiftelsen» skal bo i nærmiljøet. Prosjektet minner om en «institusjon eller hospits», skriver Drillo og de andre i sine protester.
  • Alle har rett til å klage på planlagte utbygginger. Det er selvsagt ikke bare motstand mot tidligere stoffmisbrukere som motiverer klagen. Men det er en vesentlig del av Drillos og de andres klage. Derfor reiser dette en viktig debatt om hvem vi tåler å ha som naboer. Vi må være ærlige nok til å innrømme at dette utfordrer våre holdninger og fordommer. Alle er for å hjelpe de svakeste av oss til et godt liv, men mange vil helst at det skal skje langt unna der de selv bor.
  • Beboerne på Nordberg er stolte av sitt velstående og velfungerende bomiljø. Spørsmålet alle klagerne bør stille seg er derfor: Hvem andre burde være bedre i stand til å ta imot to eksnarkomane i sitt nærmiljø enn nettopp oss?

Flere har ikke kjent godt nok til prosjektet før de sendte klagen. Det er dumt, men tilgivelig. Hvis man i ettertid er kommet til at dette prosjektet bør kunne gjennomføres, og at beboerne er velkomne, er det jo bare å trekke protesten.

  • Egil Olsen er en gammel radikaler som i ord har kjempet for de svake i samfunnet. Men her opptrer han som et autoritært maktmenneske som åpenbart har vansker med å endre standpunkt selv om det bærer riktig galt av sted.
Hele Norges coronakart