En raus og hjertevarm god venn

Dragomir Zubac døde 9. januar, 65 år gammel.

ENGASJERT: Dragomir var kunnskapsrik, nøyaktig, arbeidsom og stolt av sitt yrke. Til vår store sorg ble han smittet av coronaviruset, kritisk syk og døde. Foto: Jørgen Barth / UiB
ENGASJERT: Dragomir var kunnskapsrik, nøyaktig, arbeidsom og stolt av sitt yrke. Til vår store sorg ble han smittet av coronaviruset, kritisk syk og døde. Foto: Jørgen Barth / UiB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dragomir vokste opp i Sarajevo i tidligere Jugoslavia. Her studerte han medisin. Etter endt militærtjeneste fikk han ansettelse ved kirurgisk klinikk Universitetssykehuset i Sarajevo, og i 1986 ble han godkjent spesialist i generell kirurgi.

Etter mastergraden i 1987 hadde han studieopphold ved Royal Postgraduate Medical School, Hammersmith Hospital i London, og var en kort periode ansatt ved West Middlesex University Hospital. I 1989 fikk han stipend og reiste til USA på forskningsopphold ved Mayo klinikken i Rochester, Minnesota.Samme år ble han ansatt som overlege i kirurgi ved institutt for organtransplantasjon Universitetet i Sarajevo. Alt lå til rette for en fremgangsrik karriere ved universitetssykehuset.

Krigen på Balkan gjorde det nødvendig å endre fremtidsplaner. I 1992 flyttet han til Sverige med familien. Etter å ha vært ansatt ved flere sykehus i Sverige fikk han svensk spesialistgodkjenning i generell kirurgi i 1996.

Tre år senere begynte han ved urologisk avdeling Haukeland Universitetetssjukehus, og i 2003 fikk han spesialistgodkjenning i urologi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer