KOMMENTARER

Line Andersen:

En sak med bare tapere

Rettssaken skader både NRK og Line Andersen.

En sak med bare tapere
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Line Andersen gråt i Oslo tingrett, da hun forklarte hvorfor hun hadde hatt sykefravær. Sjefen hennes fortalte at hun fikk en vaktsjef til å gråte og en redaksjonssjef til å blokkere henne.

Saksøker kaller selv dette for en offentlig skittentøyvask, og det er på alle måter en presis beskrivelse. De detaljerte historiene om krangler i sportsredaksjonen er pinlige og triste. Det beste man kan si om Line Andersens søksmål er at det er modig å stå fram når hun mener hun er dårlig behandlet. Det verste er at det er dumt, for hennes egen karriere.

Den populære og ubestridt dyktige programlederen ble tatt av lufta etter det NRK kaller uakseptabel oppførsel gjennom flere år. Arbeidsgiver har plikt til å ta tak i arbeidsmiljøproblemer. Andersen mener hun er utsatt for en ulovlig endringsoppsigelse, i form av en ydmykende og ikke varslet degradering.

Både NRK og Andersen kommer svekket ut av denne rettssaken. Uansett utfall kan hun få problemer med å få liknende jobber igjen, nå som hun i detalj er beskrevet som en svært vanskelig kollega. Hvis Andersen vil tilbake på lufta som programleder, er et søksmål et dårlig virkemiddel. Hun sier da også at dette handler om prinsipper større enn henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer