KOMMENTARER

En sjeldent skitten prosess

I Oslo Høyre håper noen at de taper valget neste år, skriver Martine Aurdal.

PØLSEMAKER: Hvis Oslo Høyre er en pølsefabrikk, er Eirik Lae Solberg dennes fremste pølsemaker. Nå er han igjen byrådslederkandidat. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PØLSEMAKER: Hvis Oslo Høyre er en pølsefabrikk, er Eirik Lae Solberg dennes fremste pølsemaker. Nå er han igjen byrådslederkandidat. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Politikk er ikke bare brennende hjerter. Det er beinhard maktkamp, skittent spill og personstrid. Aldri har det blitt tydeligere uttrykt enn i det berømte sitatet fra Otto von Bismarck, jernkansleren som ledet Det tyske keiserriket fra 1871 til 1890:

«Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.»

Sjeldent blir hvorfor så tydelig, som i prosessen som ledet fram til at Eirik Lae Solberg mandag ble klappet inn som Oslo Høyres byrådslederkandidat.

– Det er fantastisk hyggelig å bli nominert av Oslo Høyre, sa Solberg til pressen i Høyres Hus i da.

Men man må ikke grave dypt for å finne ut at store deler av Oslo Høyre ikke synes dette er verken fantastisk eller særlig hyggelig.

Eirik Lae Solberg er en av Oslo Høyres mest erfarne politikere. 51-åringen hadde som ungdom lederverv i Drammen og Buskerud Unge Høyre og satt på nittitallet i ungdomspartiets sentralstyre og Drammen bystyre. Lae Solberg har vært rådgiver på Stortinget og politisk rådgiver og statssekretær både i Bondevik II-regjeringen og Solberg-regjeringen. Han har sittet i Oslo bystyre siden 2007 og der ledet finanskomiteen, samferdsels- og miljøkomiteen og i flere omganger Høyres bystyregruppe. Solberg er tidligere finansbyråd og mangeårig hardtarbeidende lokalpolitiker, som har delt ut flere løpesedler og banket på flere dører enn de aller fleste. Han var også byrådslederkandidat da de borgerlige tapte forrige kommunevalg. Solberg trakk seg overraskende som heltidspolitiker etter valget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.