KOMMENTARER

Venstre-landsmøtet:

En slitsom og utakknemlig jobb

Det ser ut som om Guri Melbys Venstre vil snike seg stille ut av Stortinget.

En slitsom og utakknemlig jobb
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Fredag åpner Guri Melby for første gang et landsmøte som Venstre-leder. Hun har på forhånd dempet forventningene. Partilederen varsler «ingen nye toner før Venstre-landsmøtet», nestleder Sveinung Rotevatn lover et «fredelig» møte. De peker ikke på noen spesielle saker, ingen helt ny politikk og sier ingenting egnet til å trekke oppmerksomhet til landsmøtet. Det er sikkert en strategi, men den er underlig.

Venstre trenger nemlig positiv oppmerksomhet mer enn noen gang. Meningsmålingene har lenge vist at partiet kan bli nær utradert på Stortinget. Medlemstallet har stupt, og partiet er nå bitte lite. Venstre har omtrent like mange medlemmer som KrF har tapt i siste periode, og bare litt over halvparten så mange medlemmer som MDG – det nest minste partiet på Stortinget. En lang rekke lokallag er nedlagt de siste åra.

Blir valgresultatet som målingene, vil partiet sitte igjen i opposisjon med en stortingsgruppe på en eller to: Kanskje partileder Guri Melby fra Oslo og/eller nestleder Abid Raja fra Viken. Første nestleder Sveinung Rotevatn vant kampvoteringen mot Terje Breivik i Hordaland, men ligger an til å tape plassen på tinget. Dette er ikke uvanlig for Venstre, som med unntak av sist valg ikke har kommet over sperregrensa to valg på rad siden 1960-tallet. Å lede Venstre er altså et evig Sisyfosarbeid. Eller som Trine Skei Grande skrev om hvorfor hun opprinnelig ikke ville bli partileder: Å lede Venstre ser bare slitsomt og utakknemlig ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer