DEBATT

Sommerferie i Norge

En stille skål for alle småbarnsfedre

Allerede etter en time på dag én av vår postkortferie begynner fasaden å slå sprekker.

KISTER MED GULL: Jeg skjønner fort hvorfor kaptein Sabeltann har så mange kister fulle av gull. Iskrem? 50 spenn. Kaffekopp? 50 spenn. «Kjøje bijen, pappa, kjøje bijen!?» 50 spenn. Det er en pengefelle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KISTER MED GULL: Jeg skjønner fort hvorfor kaptein Sabeltann har så mange kister fulle av gull. Iskrem? 50 spenn. Kaffekopp? 50 spenn. «Kjøje bijen, pappa, kjøje bijen!?» 50 spenn. Det er en pengefelle, skriver artikkelforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferien er i gang. Poden må ut av barnehagen, og vi, småbarnsfamilien, skal på ferie. Det blir den aller mest populære typen ferie for småbarnsfamilier: Bilferie til dyreparken i Kristiansand.

Allerede etter en time på dag én av vår postkortferie begynner fasaden å slå sprekker. Vi har stoppet på en bensinstasjon for påfyll. Ikke av bensin eller drikke, men tålmodighet. Fire pølser, sju sjokoladeboller, og et ukjent antall is seinere så er vi endelig fremme ved et hus. Noen andre sitt hus. Airbnb, heter det. Eierne av dette huset er visstnok på ferie. Kanskje de også revurderer ekteskapet sitt i denne stund.

Vi har todagers billett i parken, inkludert badeland, så klart. Disse to dagene kunne gitt meg to uker på Kapp Verde for samme pris. Men det skal være verdt det. Poden skal få minner for livet, ikke sant? Feil. Han er liten og har glemt alt dette neste helg. Men det stopper oss ikke fra å prøve.

Vi parkerer utenfor dyreparken. Det er tidlig, men allerede begynner det å bli fullt. Jeg ser rundt meg når jeg stiger ut av bilen. Det er stasjonsvogner med takboks så langt øyet kan se. Andre fedre rundt meg har alle de samme oppgavene. Vi drar fram sekker og poser, skrur sammen barnevogner og bæremeiser. Vi fedre er ganske stille der vi drar fram kosedyr, smokker, bleiebager og barnevogner. Mor tar seg av det meste av snakkingen. Vi menn bare gjennomfører vår jobb mens vi stille revurderer alle livsvalg vi har tatt som har ført oss hit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer