KOMMENTARER

En taus horde

Hvem var de? Hva ville de? Det fikk du i hvert fall ikke vite hvis du satt klistra til CNN onsdag kveld.

KAOS: Demonstranter har dyttet barrikadene utenfor Capitol Hill over ende, og tatt seg inn i bygningen. - Trump har hisset fram dette, sier USA-forsker. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

De brøt gjennom barrierene. Flommet oppover trappene. Knuste vinduer. Ropte slagord. Vaiet flagg. Gikk aggressivt til angrep.

Det endte med fem døde og et USA som skjelver i sine demokratiske knokler.

De oppførte seg helt uhørt. Men ingen av dem ble intervjuet live på CNN i løpet av kvelden. Ingen av dem forklarte hvorfor de var der eller hva de trodde de ville oppnå med å angripe kjernen av det amerikanske demokratiet på denne måten.

Nei, ingen av dem kom direkte til uttrykk på CNN med unntak av dem som stilte seg bak reporterne og ropte «Fake news! Fake news!».

De fremsto som en taus horde. En gjeng språkløse barbarer.

Vi i media beskylder gjerne Trump for å skape en avgrunn mellom «oss» og «dem». Etter å ha sittet limt til CNN gjennom onsdagen tenker jeg at det er lett å anta at vi i media bidrar til å opprettholde denne avgrunnen.

Det var livsfarlig å være journalist på Capitol Hill. Det er mange år siden Donald Trump erklærte media for «folkets fiende». «Murder the media» ble risset inn i ei dør i kongressbygningen. Videoen av en gjeng enorme menn som knuser APs tv-utstyr, mens en liten, tynn, rasende kvinnelig reporter skjeller dem ut er slående. Etter at hun evakuerte tok de en kameraledning, lagde ei renneløkke og hang den opp i et tre. Øyenvitner forteller at en aggressiv gjeng forsøkte å kjeppjage reportere fra stedet. På lydklipp kan du høre skjellsordene hagle mot journalistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer