DEBATT

VM i fotball:

En varslet mannekatastrofe

Det korrupte spillet rundt Qatar bør være en påminnelse om at menn i glinsende blå dresser ikke skal ha eierskap til spillet alene.

INGEN ÆRE: FIFAs beslutning om å tildele den lille ørkenstaten uten fotballtradisjoner sitt mest prestisjefylte arrangement tjener ingen fotballedere til ære, skriver kronikkforfatteren. Her annonserer Sepp Blatter, tidligere president i FIFA, at Qatar er blitt tildelt verdensmesterskapet. Foto: Imago / REX
INGEN ÆRE: FIFAs beslutning om å tildele den lille ørkenstaten uten fotballtradisjoner sitt mest prestisjefylte arrangement tjener ingen fotballedere til ære, skriver kronikkforfatteren. Her annonserer Sepp Blatter, tidligere president i FIFA, at Qatar er blitt tildelt verdensmesterskapet. Foto: Imago / REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Om kort tid spiller Norge sine to siste VM-kvalifiseringskamper mot henholdsvis Latvia og Nederland. Med seire her vil landslaget kvalifisere seg til et sluttspill i Qatar. Dermed vil norske farger også være med å pynte et mesterskap hvor forberedelsene har kostet tusenvis av fattige gjestearbeidere livet.

FIFAs beslutning om å tildele den lille ørkenstaten uten fotballtradisjoner sitt mest prestisjefylte arrangement tjener ingen fotballedere til ære. I ettertid må vi som elsker spillet kunne spørre oss selv om dette absurde valget i det hele tatt hadde vært mulig med full likestilling mellom kjønnene på toppen av fotballpyramiden.

Med like mange kvinner som menn i FIFA er det ikke utenkelig at Qatar ville ha blitt strøket av listen over mulige kandidater, lenge før landet ble lansert. Vi må også anta at flere engasjerte kvinner i organisasjonen, ville ha gjort det langt vanskeligere for skruppelløse menn å droppe moralen til fordel for egen vinning.

Det korrupte spillet rundt Qatar bør være en påminnelse om at menn i glinsende blå dresser ikke skal ha eierskap til spillet alene. Et søk på FIFAs hjemmesider bekrefter at det er ytterst få kvinner i fotballens øverste sirkler og enda færre lenger ned i de seks konføderasjonene (UEFA etc.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer