LEDER

Endelig dempes millionlønningene

Endelig tar en regjering konkrete grep for å dempe lederlønnsveksten i statseide selskaper.

NY KURS: Næringsminister Jan Christian Vestre la fredag fram eierskapsmeldinga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY KURS: Næringsminister Jan Christian Vestre la fredag fram eierskapsmeldinga. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Pratet om «moderasjon» når det gjelder lederlønninger statseide selskaper har pågått i årevis. Uten at mye har skjedd. Norge har en såkalt sammenpresset lønnsstruktur, altså at det er mindre forskjeller mellom de laveste og høyeste inntektene i samfunnet, enn det som er vanlig de fleste andre steder. Det regnes som en kvalitet i det norske samfunnet.

Likevel har ikke stadige signaler, også gjennom ulike regjeringers eierskapsmeldinger, inneholdt konkrete tiltak for å bremse utviklingen. Før nå.

Næringsminister Jan Christian Vestre la fredag fram regjeringens nye eierskapsmelding. Der tidligere meldinger har bedt om moderasjon, er det nå lagt inn konkrete føringer for hva dette betyr i praksis. Regjeringen vil redusere bonuser i statseide selskaper fra 50 prosent til maksimalt 25 prosent av fastlønn. De strammer også skruen når det gjelder lønnsøkninger for ledere. Den bør ikke være høyere enn gjennomsnittet i hvert enkelt selskap - målt i kronebeløp.

Det er viktig å merke seg denne siste detaljen. Samme prosentvis økning i lønn gjør at høyere lønninger, i kroner, stiger mye kraftigere enn lavere.

Dette er altså i realiteten et grep for å redusere den relative lønnsforskjellen mellom ansatte og ledelse i slike selskaper.

Det er på sin plass. De aller høyeste lønningene i de statseide selskapene har for lengst krøpet over 15 millioner kroner. Snittlønna for toppledere i de statseide selskaper var i 2019 på 3,4 millioner kroner. Samme år var snittlønna i Norge på 570 000. Topplønningene i de statlige selskapene var altså seks ganger høyere snittlønn i landet, viser en gjennomgang NTB har gjort.

Enkelte har meldt seg med kritikk mot Vestres innstramming i lederlønnspolitikken, blant andre tidligere Telenor-topp og nåværende styreleder i (den statseide) Vy-gruppen, Berit Svendsen. Hun frykter det kan ramme rekrutteringen av ledertalenter i de statseide selskapene.

Dette er ikke annet enn et argument for stadig økende avstand mellom lederlønninger og vanlige lønninger. Hvis ikke utsikter til for eksempel seks ganger gjennomsnittlig inntekt er motivasjon nok, er det kanskje noe galt med motivasjonen i utgangspunktet.

De statseide selskapene er gjennomgående solide, strategisk viktige selskaper som bør regnes som attraktive arbeidsplasser. Også for ledere. Hvis Berit Svendsen etter dette mener Vy ikke vil klare å skaffe eller holde på ledertalenter, bør hun byttes ut ved neste korsvei.

Ingen bør dessuten være overrasket. En statlig eierskapspolitikk uten grep for å dempe lønnsforskjellene, vil under en sosialdemokratisk ledet regjering rett og slett mangle politisk troverdighet.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer