KOMMENTARER

Endelig mer enn applaus

Nå får slitne kommunalt ansatte den hjelpen de fortjener.

SLITNE: Sykepleiere slutter i jobben fordi belastningen er for stor og lønna er for lav. Dette er det fortsatt en politisk oppgave å gjøre noe med. Nå ble det i det minste en julehilsen med ekstra motivasjon. Bildet viser Sykepleierforbundet på kvinnedagen 8. mars. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
SLITNE: Sykepleiere slutter i jobben fordi belastningen er for stor og lønna er for lav. Dette er det fortsatt en politisk oppgave å gjøre noe med. Nå ble det i det minste en julehilsen med ekstra motivasjon. Bildet viser Sykepleierforbundet på kvinnedagen 8. mars. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

De siste dagene har ordførere og kommunedirektører landet rundt formulert julehilsener til sine ansatte. Det har vært vanskelig. Applausen til helsearbeiderne, som lød fra balkonger verden over i fjor vår, var fin. Men den er ikke nok, nesten to år inn i pandemien.

De ansatte i kommunene er slitne. Noen er utslitte og sykmeldte. Gjennom lange måneder og år med pandemi har helsearbeidere, lærere og administrativt ansatte strukket seg langt og lenger enn langt. Likevel står de samme menneskene midt i enda en tøff runde på jobb, og lederne deres kan ikke love at det snart går over. Nå opplever 204 kommuner press på sine helsetjenester. Skolene har rekordhøy smitte. Helsearbeidere får inndratt feriedager, og mange lærere må tilbringe jula i karantene eller isolasjon. Nok en gang blir de ansatte bedt om å yte en ekstraordinær innsats. Skolene er på gult nivå, rødt nivå eller har hjemmeskole. Sykehusene fylles opp, utskrevne må ha oppfølging i kommunene, og vaksinekontorene må oppbemannes for å sette tredje dose coronavaksine til den voksne befolkningen. Kommunene har ikke hatt stort mer å gi tilbake enn en ektefølt takk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer