DEBATT

Osloskolen

Endring for en bedre skole

Beskrivelsen av Osloskolen i avisene de siste ukene behøver nyansering.

KONSULENTBRUK: Utdanningsetaten har arbeidet systematisk med å redusere konsulentbruken. I 2016 brukte etaten 44 millioner. I 2019 hadde vi fått dette ned til 22 millioner på driftsbudsjettet, skriver Marte Gerhardsen i Utdanningsetaten i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KONSULENTBRUK: Utdanningsetaten har arbeidet systematisk med å redusere konsulentbruken. I 2016 brukte etaten 44 millioner. I 2019 hadde vi fått dette ned til 22 millioner på driftsbudsjettet, skriver Marte Gerhardsen i Utdanningsetaten i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En etat med nesten 17.000 ansatte og 92.000 elever kan ikke stå stille. For å nå høye ambisjoner om læring og livsmestring for elevene, trengs en utdanningsetat som utvikler seg.

Vår jobb i Utdanningsetaten er å legge til rette for at alle våre elever og lærlinger lærer det de trenger: At de deltar i arbeid og fellesskap i samfunnet, mestrer livet og får universelle verdier som likeverd og rettferdighet med seg i bagasjen. I det siste er det ikke disse målene som har fått oppmerksomhet i media, men arbeidet med omstilling i etaten.

En organisasjon så stor som vår, trenger både ledelse og støttefunksjoner. Alle elever i Osloskolen skal få et likeverdig tilbud, uavhengig av hvor de bor og går på skole. Det skjer ikke av seg selv. På den enkelte skole har man en liten administrasjon på noen få ansatte. Det er effektivt og kostnadsbesparende å samle fellesfunksjoner som regnskapsoppfølging, IKT-systemer, forvaltningsoppgaver og pedagogisk støtte i en felles administrasjon.

I 18 år hadde vår etat samme organisasjonsstruktur. Vi så at det ikke fungerte godt nok. Derfor har vi gått gjennom hele vår organisasjon og måter å jobbe på. Vi måtte se om vår rolle som skoleeier og våre støttesystemer kunne bli bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.