Ensom krig

  • To må man være om det skal bli et skikkelig slagsmål. Det er nok den bitre erkjennelsen Sp-leder Odd Roger Enoksen vil måtte erfare når høstens valgkamp er over. Så lenge det bare er Senterpartiet som ivrer for å gjøre spørsmålet om norsk EU-medlemskap til en av de store sakene, blir det neppe noe EU-valg.
  • Ap og Høyre har ingen interesse av å reise EU-debatten nå. Arbeiderpartiet har fortsatt mange EU-motstandere i sine rekker, og har verken råd eller lyst til å splitte sine slunkne tropper. Begge partier ser seg dessuten tjent med å være hovedmotstandere, og da passer ikke EU-spørsmålet inn. For i denne saken som i så mange andre er de to partiene enige. Det er synd for Sp, som trenger en EU-strid for å vinne tilbake tapte velgere. Og det er synd for velgerne, som kunne trenge en engasjert debatt om norsk EU-medlemskap før de nye søkerlandene smetter innenfor.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.