DEBATT

Moms på psykisk helsetilbud

Ensomheten har vært her lenge

Hva mener Høie og Sanner jeg skal si til dem som henvender seg etter å ha vært igjennom god behandling i det offentlige, men trenger lengre oppfølging?

MÅ BETALE EKSTRA: Når du selv tar grep for å bedre din psykiske helse, eller betale for støttende samtaler for å takle din arbeidssituasjon – vil du ilegges en tilleggsavgift på 25 prosent for din ansvarlighet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstsock/NTB
MÅ BETALE EKSTRA: Når du selv tar grep for å bedre din psykiske helse, eller betale for støttende samtaler for å takle din arbeidssituasjon – vil du ilegges en tilleggsavgift på 25 prosent for din ansvarlighet, skriver innsenderen. Foto: Shutterstsock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har rettet oppmerksomheten mot ensomhet og behovet for tilgjengelige psykiske helsetilbud. Paradoksalt nok har den samme regjeringen jobbet iherdig i budsjettforhandlinger for å innføre en avgift på 25 prosent for alle som oppsøker private samtaletilbud, når offentlige tilbud ikke er tilgjengelige eller tilstrekkelige. Nå har de dessverre også lyktes.

Får du tilgang til autorisert helsepersonell vil du slippe den foreslåtte tilleggsavgiften. Men når helsepersonell ikke er tilgjengelige, skal du fra 1. januar betale 25 prosent mer om du oppsøker andre som tilbyr kvalitetssikret samtaleterapi, par- og familieterapi.

Vi vet at hver tredje person som sliter psykisk, og får henvisning fra fastlegen til støttende samtaler, blir avvist av spesialisthelsetjenesten. 25 prosent av dem som får sykemelding lider av tilstander som ikke faller inn under pasientrettighetsloven. Og la oss ikke glemme at ensomheten var her lenge før, og vil være her lenge etter corona. Så hvor skal disse menneskene henvende seg?

Når du selv tar grep for å senke konfliktnivået hjemme og trygge dine barns oppvekst, eller du selv er villig til å betale for støttende samtaler for å takle din arbeidssituasjon – vil du ilegges en tilleggsavgift på 25 prosent for din ansvarlighet. En ansvarlighet som gagner både samfunnsøkonomien og folkehelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer