DEBATT

Er ikke kvinners suksess interessant nok for Lindmo?

De snakker mer om turer på Ikea enn å bestige de høyeste fjelltoppene i rekordfart, skriver Elisabeth Garden Danielsen.

FRUSTRERT: - Dette skuffet meg skikkelig, skriver Elisabeth Garden Danielsen om en Lindmo-episode. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FRUSTRERT: - Dette skuffet meg skikkelig, skriver Elisabeth Garden Danielsen om en Lindmo-episode. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg hadde gledet meg til å endelig få sett episoden med Kristin Harila på Lindmo.

Ei dame jeg har fulgt med på under ferden hennes, og ei jeg har beundret i lang tid. Endelig skulle hun snakke om reisen sin på Lindmo, et program jeg også liker godt.

Kristin kommer på skjermen, men ikke bare hun. For hun er ikke alene, men sammen med sin nye kjæreste. Harila har tross alt besteget 14 fjelltopper på over 8000 meter, så kanskje de ikke har nok å snakke om, bare hun og Lindmo?

Innlegget ble først publisert hos Medier24.

TIL TOPPS: I april 2022 besteg Kristin Harila toppen av fjellet Annapurna i Nepal. Hun er den andre nordmannen som har klart bragden. Foto: 8kexpedition infinetiv /NTB
TIL TOPPS: I april 2022 besteg Kristin Harila toppen av fjellet Annapurna i Nepal. Hun er den andre nordmannen som har klart bragden. Foto: 8kexpedition infinetiv /NTB Vis mer

Her får faktisk kjæresten til Harila like mye skjermtid som henne. Hvor han snakker om sine opplevelse under Harilas turer, og så får vi korte innspill fra Harila imellom, om hva hun har fått til og hvordan det var.

Lindmo er langt mer interessert i hvordan Harila har hatt en kvinnelig innflytelse på eventyrmannen, Jens Kvernmo, og hans hjem.

De snakker mer om turer på Ikea enn hvor mye som krever for å bestige de 14 høyeste fjelltoppene i rekordfart.

Hvorfor skulle til og med Lindmo ta inn ei dame hvor hun ikke bare kan stå i seg selv, men MÅ være i relasjon til en mann? Hvorfor er vi ikke interessert i hva Harila gjør, men mer i hvem hun dater? Er ikke Harilas rekord og ekstreme styrke interessant nok for oss?

Dette skuffet meg skikkelig.

Er det bare menn i redaksjonen, eller ser ingen hvor teit dette blir? Og ikke minst hvor nedlatende dette føles for kvinner som oppnår noe? Må de understreke at damer egentlig bare skal fikse med pynteputene i hjemmet, som selvsagt ble nevnt.

KRONIKKFORFATTER: Elisabeth Garden Danielsen. Foto: Morten Opedal
KRONIKKFORFATTER: Elisabeth Garden Danielsen. Foto: Morten Opedal Vis mer

Mens Kristin og kjæresten sitter på scenen kommer Jo Nesbø inn … Så han kunne snakke om hobbyen sin, nemlig klatring. For han er jo mann. Så han kan nok mer om klatring enn Harila.

Her er Lindmo kjempeinteressert i klatringen til Nesbø. Han får fortalt hele reisen sin i løpet av de siste tre åra til Lindmo, som også stiller oppfølgingsspørsmål svært ivrig.

Nesbø demonstrerer, publikum applauderer og Kirstin sitter der med noe som er så langt mer ekstremt og ikke minst krevende for ethvert menneske, men får ingen flere spørsmål om dette fra talkshow-vertinna.

Da jeg satt på programmet, hadde jeg lyst til å høre mer om hvordan Harila fikk det til, hvordan holder hun motivasjonen, gutsen, hvordan er samarbeidet med andre på turen, hva skal til for å klare dette fysisk, psykisk osv. osv., men nei.

IMPONERENDE: Harila poserer på toppen av Shishapangma i Kina, 8013 meter over havet. Bildet er tatt i april 2023. Foto: AFP/NTB
IMPONERENDE: Harila poserer på toppen av Shishapangma i Kina, 8013 meter over havet. Bildet er tatt i april 2023. Foto: AFP/NTB Vis mer

Vi fikk bare lære om forholdet hennes og høre en annen kjent mann snakke om klatring i stedet.

Hvorfor blir damer med stor suksess alltid spurt om livet på privaten? Hvorfor kan vi ikke fokusere på det de får til, men bare hvordan de balanserer familie/kjæreste livet når de holder på med noe «unormalt»?

Hvorfor tar ikke, spesielt Lindmo, dette mer seriøst?

Å jo, Lindmo applauderte bragden Kristin Harila hadde fått til, som var å få Jens Kvernmo på en Ikea-tur …

Publikum applauderte.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer